Blessures vermijden

 Opwarming

Opwarming behoort tot het vermijden van blessures, maar eigenlijk kan je bij freestyle bmx niet veel meer doen dan wat losrijden. Het beste is om zelf naar het lokale skatepark te fietsen en niet met de auto te gaan. Op het skatepark rij je in het begin best nog wat rustig om alles los te smijten en in de goede flow te komen. Eens jouw spieren zijn opgewarmd en jouw hartslag is verhoogd, mag je van start gaan met het echte werk.

Ambulance.png

Core-stability

Volgens Ellen Meester is bij de statische houding op een bmx een goede en stevige rompstabiliteit cruciaal. Wanneer er geen balans is tussen de buik- en rugspieren, is de kans op blessures groter. Hierbij krijg je een holling van de rug en ga je hangen. Hierdoor krijg je na veel rijden rugklachten als gevolg. Je kan deze voorkomen door de belastbaarheid van je rug te trainen. Door deze op een correcte manier te trainen, kan je de belasting vergroten.

De belangrijkste spieren bij core-stability zijn de buik- en rugspieren, de heupbuigers, de heupstrekkers, de adductoren, de abductoren en overige.

Core-stability.JPG