Het ontstaan van deze website

Freestyle BMX is een ongeorganiseerde of los georganiseerde sport. Dit wil zeggen dat de sport volledig op zelfstandige basis of in het gezelschap van vrienden wordt uitgeoefend. Het gaat hier over een sport die niet in verenigingsverband of een bepaalde structuur bedreven wordt. Andere ongeorganiseerde sporten zijn: joggen, wandelen, squash, zwemmen, enzovoort.

IMG_20190430_142600.jpg

Kenmerkend voor dit soort sporten is dat deze zonder enige vorm van ondersteuning of begeleiding zijn (de Bosscher & de Knop, 2016). Je hebt dus geen trainer of coach die jou leert hoe je moet bmx’en. Je zal het jezelf dus moeten aanleren. Hiervoor trek je waarschijnlijk naar het dichtstbijzijnde lokale skatepark.

Wanneer je op het skatepark aankomt, merk je dat bijna iedereen elkaar al kent en niet iedereen heeft meteen de moed om iemand aan te spreken om tips te vragen.

Misschien kan je online eens kijken wat je kan terugvinden over hoe je moet van start gaan met freestyle BMX? Dat is inderdaad geen slecht idee. Op het internet zijn heel wat bronnen terug te vinden over hoe je moet bmx’en met uitleg, tips, enz. Deze zijn jammer genoeg meestal in het Engels gesproken en zijn vaak niet voor iedereen goed te begrijpen.

action-balance-bicycle-1580234.jpg

Daarom biedt deze website een professioneel startplatform aan voor enthousiaste freestyle BMX’ers. Natuurlijk kunnen ook BMX’ers die al lang bmx’en van deze website gebruik maken.